Един от най-важните критерии в сферата на фасилити мениджмънта е времето за реакция. Колкото по-малко е то, толкова по-доволен би трябвало да е клиентът. Бързата реакция от своя страна е съпроводена с разходи, и не винаги е оправдано да се реагира в рамките на минути. Именно затова се определят нивата на обслужване или т.нар. “service level agreements”, където се записва какво е спешна ситуация на един обект и какво не, съответно за колко време трябва да се реагира в ситуация на спешност и в останалите случаи. Времената за реакция от друга страна могат да се ползват като метрика за това как се справя доставчикът на услугата на дадения обект. В метриката влизат различни параметри, които приемат събирателното название „ключови показатели за изпълнение“, или key performance indicators (KPI). Те от своя страна са основата за създаването на цялостна карта за представянето на фасилити мениджмънт компанията на обекта. Това са т.нар. „карти за представянето“ или “score cards”. Договорът за фасилити мениджмънт услугата може да бъде сключен така, че заплащането на фасилити компанията да зависи от общия резултат, пресметнат с помощта на картата.

Ние предлагаме структуриране на целия низ от практики, така че да имате адекватна оценка за качеството на работа на фасилити мениджмънт компанията, която ви обслужва.

За Контакти:

гр. София, ПК 1517, ул. Бесарабия № 108, Малка сграда, ет. 2

тел.: 02/ 904 25 06

ел. поща: office@geofacilities.com

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.